Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013


Αξιολόγηση καταστημάτων αγοράς χρυσού


Πατησίων, Αθήνα
Royal Gold
Διεύθυνση: Πατησίων 142, Αθήνα - Κυψέλη,
Τ.Κ. 11257, ΑΤΤΙΚΗ
Website: www.royalgold.gr
Τηλέφωνο: 210 823 5810


Το Royal Gold δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί, “ντυμένο” με έντονα κίτρινα χρώματα στο εξωτερικό, όμως μέσα από τα καλυμμένα παράθυρα η αίσθηση είναι περισσότερο σκοτεινή και μίζερη. Όχι ιδιαίτερα φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους πελάτες.
Ο Αλί, ο οποίος διευθύνει το μέρος, φαίνεται αρκετά πρόσχαρος πάντως. Ας δούμε πώς τα πήγε το κατάστημα του στις τέσσερις κατηγορίες δοκιμών μας :

1 ) Επίπεδο Εξυπηρέτησης
Όπως ήδη έγραψα, ο Αλί, ιδιοκτήτης ή διαχειριστής του καταστήματος, είναι ένας χαμογελαστός, ευγενικός, αλλά και αρκετά αινιγματικός τύπος. Δεν μου προσφέρθηκε καφές ή νερό , αλλά και πάλι δεν είχα ζητήσει κάτι και δεν είχα σκοπό να μείνω εκεί πάρα πολύ.

Royal Gold Επίπεδο Εξυπηρέτησης – 4/5

2) Γνώση της Αγοράς
Πολλά λόγια ειπώθηκαν, αλλά κυρίως λόγια χωρίς νόημα. Απεραντολογούσε για να καλύψει την έλλειψη γνώσης για το χρυσό και την αγορά χρυσού γενικότερα. Ζητώντας από τον Αλί τη γνώμη του για την πιθανή πορεία των τιμών, μου απάντησε " ... αυτό είναι κυρίως θέμα χρηματιστηρίου .... κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει .... μερικοί λένε ότι ο χρυσός θα βρεθεί υψηλότερα, κάποιοι χαμηλότερα ..... " Ούτε μια γρήγορη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πολέμου στη Συρία δεν μπορούσε να παρακινήσει τον Αλί να μου προσφέρει κάποια αξιοπρεπή συμβουλή . Τούτου λεχθέντος , θα δώσω στο Royal Gold ένα 1 για την προσπάθεια.

Royal Gold Γνώση της αγοράς - 1/5

3 ) Αξιοπιστία
Μια δύσκολη κατηγορία, αλλά μία από τις βασικότερες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την αξιοπιστία όταν πρόκειται να αξιολογηθούν τα τιμαλφή σας. Αρχίσαμε αρκετά καλά, όταν ο Αλί μου είπε ότι θα πρέπει να επικεντρωθώ στη συνολική τιμή των αντικειμένων μου και όχι στην τιμή ανά γραμμάριο για τα 14 καράτια που αρχικά ζήτησα - το οποίο είναι πολύ ειλικρινές και ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε να εξαπατηθείτε από απατεώνες. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα πήραν μια στροφή προς το χειρότερο. Ο χωρίς “χτύπημα”, χρυσός σταυρός 18 καρατίων που παρέδωσα μαζί με τα άλλα κομμάτια χρυσού 14 καρατίων τιμολογήθηκε ως 14 καράτια. Ρώτησα τον Αλί σχετικά με αυτό και ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το κομμάτι ήταν πράγματι 14 καρατίων χρυσός! Κάτι που σημαίνει ότι πουλώντας τον χρυσό σταυρό μου στο Royal Gold, θα είχα χάσει πάνω από το 25% της πραγματικής τιμής του. 3 πόντοι για την συμβουλή του να επικεντρωνόμαστε στην τιμή του συνόλου και όχι στην τιμή γραμμαρίου, μείον 2 βαθμούς για την εξαπάτηση με τον σταυρό 18 καρατίων.

Royal Gold Αξιοπιστία – 1/5

4 ) Προσφερόμενη τιμή
Και έτσι φτάνουμε στην τιμή. Αν αγνοήσουμε το θέμα του σταυρού 18 καρατίων που αποτιμήθηκε ως 14 καρατίων , η τιμή που προσφέρει η Royal Gold δεν ήταν καθόλου κακή . Μία αξιοπρεπέστατη τιμή.

Royal Gold Προσφερόμενη τιμή – 4/5

Έτσι, ένα σκορ 10 στα 20 για το Royal Gold στην Πατησίων, οι οποίοι απογοήτευσαν στο θέμα της γνώσης της αγοράς και της αξιοπιστίας.

1 σχόλιο:

  1. Aπό αυτά που γραφεις φαίνεται καθαρα ακόμη και ένας ηλίθιος θα καταλάβαινε τη σκοπιμότητα που έχουν τα λεγόμενά σου. Τουλάχιστον ας εγραφες τα σχόλια σου μόνο για τη Gold Company που Εκπρωσωπείς και όχι να γράφεις όλες αυτές τις ανακρίβειες (που τιμωρούνται από τον νόμο) και συκοφαντίες χωρίς αποδείξεις για τα υπόλοιπα καταστήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή