Πέμπτη 23 Μαΐου 2013


Τιμές χρυσού και ασημιού


Οι  τιμές του χρυσού και του ασημιού έκαναν μια νέα βουτιά στη συνεδρίαση του Λονδίνου νωρίς τη Δευτέρα, 2,3% χαμηλότερα από το τέλος των συναλλαγών της περασμένης εβδομάδας. Οι Ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές αυξήθηκαν κατακόρυφα, ακόμη και καθώς το ιαπωνικό γεν ανακτούσε έδαφος μετά την πτώση της Παρασκευής, στο χαμηλότερο σημείο τα τελευταία 4-ετή, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Η τιμή του αργύρου αυτή τη βδομάδα άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο σε 44 μήνες, κοντά στα 20 δολάρια ανά ουγγιά. Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, το  Fix του αργύρου έκλεισε στα 21,66 δολάρια, σχεδόν το ένα τρίτο χαμηλότερα  από το ξεκίνημα του 2013.
Αρχικά, επεκτείνοντας την πτώση της Παρασκευής που άγγιξε τα 1.340 δολάρια ανά ουγγιά, μόλις για δεύτερη φορά από τον Ιανουάριο του 2011, ο χρυσός έφτασε σε νέα χαμηλότερη τιμή τις τελευταίες  5 εβδομάδες για τους επενδυτές σε ευρώ και Βρετανική λίρα.
"Η χρηματιστηριακή αγορά και το δολάριο είναι αρκετά ισχυρά. Είναι μια φυσική κίνηση για τους επενδυτές να στρέψουν τα χρήματά τους από πρώτες ύλες σε μετοχές."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου