Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013



Αξιολόγηση καταστημάτων αγοράς χρυσού

                                                                  
Πατησίων, Αθήνα
Ριχάρδος
Διεύθυνση:  Πατησίων 32, Αθήνα
Τ.Κ. 10682, ΑΤΤΙΚΗ
Website: www.ricardos.gr
Telephone Number: 215 510 8500



Ο Ριχάρδος είναι στο κομμάτι της Πατησίων που βρίσκεται πλησιέστερα προς την πλατεία Ομονοίας. Το κατάστημα είναι φυσικά γνωστό από την τηλεοπτική διαφήμιση του, τόσο ως αγοραστές χρυσού, αλλά και για τη λιανική πώληση κοσμημάτων. Ο ισχυρισμός του Ριχάρδου είναι ότι αγοράζει παλιά κοσμήματα, ως πραγματικά κοσμήματα, και όχι ως κομμάτια πολύτιμου μετάλλου. Ως εκ τούτου οι τιμές του θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερες από τις τιμές που καταβάλλονται από άλλα καταστήματα αγοράς χρυσού, όπως π.χ. η The Gold Company, οι οποίοι παραδέχονται ότι το 90% από ό, τι αγοράζουν είναι προορισμένο για λιώσιμο και μόνο κάποιο περίεργο κομμάτι, συνήθως κομψά σχεδιασμένα κοσμήματα, αντίκες ή κοσμήματα με διαμάντια, μπορούν να αγοραστούν για περισσότερα χρήματα από την τιμή του μετάλλου από το οποίο είναι κατασκευασμένα.
Ο Ριχάρδος έχει την πρόσοψη του καταστήματος επενδυμένη με τα κλασσικά χρυσά αυτοκόλλητα, ίδια με των περισσοτέρων από τους ανταγωνιστές τους. Φτάνοντας, οδηγήθηκα στον πρώτο όροφο σε ένα μικρό, γεμάτο καπνιστές δωμάτιο με πολλά γραφεία. Οι φωνές από όλο τον κόσμο που βρισκόταν στον χώρο δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα εκφοβιστική παρά φιλόξενη.

1) Επίπεδο Εξυπηρέτησης
Το δωμάτιο όπου αποτιμώνται τα κοσμήματα μου θύμισε παράνομο καζίνο, θορυβώδες, γεμάτο καπνό και εκφοβιστικό. Εξυπηρετήθηκα από έναν μεσήλικα άνδρα με μια δύστροπη θα έλεγα στάση. Η συμπεριφορά του προσωπικού του Ριχάρδου έδειχνε σαν ήμουν μια επιπλέον ταλαιπωρία για αυτούς, μου έδιναν την εντύπωση ότι είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να ασχολούνται μαζί μου.

Ριχάρδος Επίπεδο Εξυπηρέτησης  - 1/5

2) Γνώση της Αγοράς
Γενικές ερωτήσεις μου για τον χρυσό και αιτήματά μου για συμβουλές σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να πουλήσω τον χρυσό μου, απαντήθηκαν με αδιαφορία που πλησιάζει το επίπεδο της αγένειας. Είτε το προσωπικό του Ριχάρδου δεν γνωρίζει τις πρόσφατες διακυμάνσεις στην τιμή του χρυσού αρκετά καλά για να μου προσφέρει μια μικρή συμβουλή, ή απλά δεν θα σπαταλούσε τον χρόνο του για μια αναμετάδοση της γνώσης του σε κάποιον άλλο. Η περισσότερο ολοκληρωμένη συμβουλή που έλαβα ήταν " θέλετε να περιμένετε την καλύτερη στιγμή για να πουλήσετε; Πιθανότατα θα πρέπει να περιμένετε κανένα χρόνο για να ανέβει η τιμή…".

Ριχάρδος  Γνώση της Αγοράς - 0/5

 3) Αξιοπιστία
Παρέδωσα μια χούφτα από χρυσό 14 καρατίων, μαζί με δύο κομμάτια 18 καρατίων, το ένα μαρκαρισμένο ως 18άρι, το άλλο όχι. Ο υπάλληλος εξέτασε κάθε κομμάτι ένα προς ένα. Το κόσμημα που ήταν μαρκαρισμένο 18 καρατίων ελέγχθηκε και αποτιμήθηκε σωστά ως 18άρι, κάθε κομμάτι 14 καρατίων ελέγχθηκε και αποτιμήθηκε σωστά ως 14άρι, όταν όμως έφτασε στο αμαρκάριστο 18 καρατίων κομμάτι δεν ακολούθησε την ίδια λογική. Χρησιμοποίησε τα οξέα και τον παρακολούθησα προσεχτικά, όπως και το άλλο 18άρι, το κομμάτι έδειξε σαφώς θετικό αποτέλεσμα για 18 καράτια, αλλά δεν ήμουν καθόλου έκπληκτος όταν το τοποθέτησε τελικά μαζί με τα 14 καρατίων κοσμήματα που είχα φέρει και αποτιμήθηκε ως 14 καρατίων.

Ριχάρδος Αξιοπιστία - 0/5

4)  Προσφερόμενη τιμή
Ακόμα και αν ληφθεί υπόψη το 18άρι κομμάτι που ήταν σκόπιμα και λανθασμένα αποτιμημένο ως 14άρι, η τιμή των € 250 που μου προσφέρθηκε από τον Ριχάρδο για τα κοσμήματα μου ήταν πολύ χαμηλή, συνολικά 15 έως 20% χαμηλότερα από τις τιμές των ανταγωνιστών τους. Λαμβάνοντας υπόψη πως καυχώνται ότι αγοράζουν παλιά κοσμήματα ως κοσμήματα και τα μεταπωλούν αντί να τα λιώνουν, οι χαμηλές τιμές που προσφέρει η εταιρεία στους πελάτες της, πολλοί από τους οποίους φαίνεται να είναι ηλικιωμένοι , είναι εγκληματικές .

Ριχάρδος Προσφερόμενη τιμή - 1/5

Έτσι, ένα σκορ 2 στα 20 για τον Ριχάρδο σημαίνει ότι η υψηλού προφίλ, πολύ καλά διαφημιζόμενη εταιρεία, για πολλούς Έλληνες ως ένα καλό μέρος για να πουλήσουν τα τιμαλφή τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απάτη και είναι πραγματικά ένα από τα χειρότερα μέρη για να πουλήσετε τα παλιά σας κοσμήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου