Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013


Αξιολόγηση καταστημάτων αγοράς χρυσού


Πατησίων, Αθήνα
Αγορά Χρυσού (με λογότυπο ένα αμάξι)
Διεύθυνση: Πατησίων 90 Αθήνα - Κυψέλη,
Τ.Κ. 11257, ΑΤΤΙΚΗ
Website:  -
Τηλέφωνο: 210 884 6016

Ένα κατάστημα αγοράς χρυσού με πολλά υποκαταστήματα σε πολλές πόλεις, αλλά χωρίς ένα σαφές όνομα εταιρείας. Στην ταμπέλα του θα δείτε ένα μεγάλο κόκκινο σπορ αυτοκίνητο, μαζί με τους
συνηθισμένους σωρούς από χρυσό και τα μετρητά, με ένα φωτεινό κίτρινο / πορτοκαλί φόντο . Το εσωτερικό του γραφείου είναι πρόχειρα διακοσμημένο, σκονισμένο και αρκετά αφιλόξενο.

1 ) Επίπεδο Εξυπηρέτησης
Κάθισα μπροστά από ένα γραφείο που ξεχείλιζε από άχρηστα πράγματα, χωρίς κάποιο χώρο να ακουμπήσω τα πράγματα μου, ούτε καν κάπου να ακουμπήσω τους αγκώνες μου. Ο Βαγγέλης ήταν αρκετά ευγενικός, αλλά σίγουρα δεν ήταν και αυτό που λέμε “σπίρτο”. Η επικοινωνία μαζί του ήταν σίγουρα μια πρόκληση.

Αγορά Χρυσού (με λογότυπο ένα αμάξι) Επίπεδο Εξυπηρέτησης  - 1/5

2) Γνώση της Αγοράς
Φόρτωσα τον Βαγγέλη με ερωτήσεις σχετικά με την αγορά του χρυσού, χωρίς πραγματικά κάποιο αποτέλεσμα. Ανέφερα το ενδεχόμενο πολέμου στη Συρία και ο Βαγγέλης ήταν αρκετά πρόθυμος να επιδείξει την άγνοια του: « ... αν ο πόλεμος στη Συρία ξεκινήσει , η τιμή του χρυσού είναι βέβαιο ότι θα πέσει .... " Βέβαια , στην πραγματικότητα , ισχύει ακριβώς το αντίθετο!

Αγορά Χρυσού (με λογότυπο ένα αμάξι) Γνώση της Αγοράς - 0/5

3 ) Αξιοπιστία
Έδωσα στον Βαγγέλη μια χούφτα χρυσά κοσμήματα, ως επί το πλείστον 14 καρατίων, αλλά με ένα σταυρό 18 καρατίων αναμεμιγμένο με τα υπόλοιπα - χωρίς κάποιο “χτύπημα” που δείχνει ότι είναι 18 καρατίων, αλλά ένα προφανές 18άρι κομμάτι για τους επαγγελματίες παρ 'όλα αυτά. «…Πιστεύω ότι όλα είναι 14 καράτια… " του είπα με σιγουριά . Ο Βαγγέλης προχώρησε στον έλεγχο κάθε κομματιού ξεχωριστά και όταν εξέτασε τον 18άρι σταυρό είπε: «…Αυτό φαίνεται να είναι 18 καρατίων….». Επιτέλους! Ένας τίμιος έμπορος χρυσού. «…Τότε στα υπόλοιπα μαγαζιά που πήγα θα πρέπει να με κορόιδεψαν…», του απάντησα. «…Μου είπαν ότι ήταν όλα 14 καράτια…». Ο Βαγγέλης αμέσως σκέφτηκε καλύτερα την πρώτη του απάντηση. «…. Ω, όχι , περίμενε…», μου είπε , καθώς άρχισε να επανεξετάζει τον σταυρό. «… Ήταν λάθος μου, έχετε δίκιο. Είναι 14 καράτια όπως και τα υπόλοιπα…». Παρά τρίχα...

Αγορά Χρυσού (με λογότυπο ένα αμάξι) Αξιοπιστία - 0/5

4 ) Προσφερόμενη τιμή
Μια εξαιρετικά κακή τιμή μου προσφέρθηκε τελικά από τον Βαγγέλη, μια τιμή περίπου 28% χαμηλότερη από τη μέση τιμή που βρήκα στη γύρω περιοχή. Ο Βαγγέλης ωστόσο, δοκίμασε να εξασφαλίσει μια οριακά καλύτερη τιμή τηλεφωνώντας στο αφεντικό του, μια τιμή που εξακολουθούσε να είναι 25% χαμηλότερα από το μέσο όρο στην περιοχή της Πατησίων. Φυσικά αρνήθηκα.

Αγορά Χρυσού (με λογότυπο ένα αμάξι) Προσφερόμενη τιμή - 1/5


Έτσι, με ένα σκορ 2 στα 20 για την περιοχή γύρω από την Πατησίων, απογοήτευσαν σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα δω κάποια καλύτερα καταστήματα σε μελλοντικές αξιολογήσεις μου, όμως δεν νομίζω ότι θα δω πολλά χειρότερα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου