Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013



Αξιολόγηση καταστημάτων αγοράς χρυσού


Πατησίων, Αθήνα
Χρυσός σε Ευρώ
Διεύθυνση: Πατησίων 113, Αθήνα - Κυψέλη,
Τ.Κ. 11251, ΑΤΤΙΚΗ
Websitewww.chrysosseeuro.gr
Τηλέφωνο: 210 882 0780

Το κατάστημα “Χρυσός σε Ευρώ” είναι ακριβώς απέναντι από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές τους, Gold Company, στην Πατησίων, έτσι ο κόσμος έχει πολλές επιλογές σε αυτόν τον δρόμο. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ένα από τα 3 καταστήματα στην Ελλάδα, με πολλά περισσότερα στην Ιταλία. Ως αλυσίδα καταστημάτων(franchise), το επίπεδο των υπηρεσιών και των τιμών μπορεί να διαφέρει από το ένα στο άλλο. Η εξωτερική εμφάνιση φαίνεται πολύ επαγγελματική και η βιτρίνα του είναι γεμάτη από κοσμήματα, καθώς η εταιρεία προσφέρει λιανική πώληση κοσμημάτων, όπως και χρυσό και ασήμι για επένδυση (ράβδοι χρυσού/ασημιού).
τους Gold buyers και την

1 ) Επίπεδο Εξυπηρέτησης
Το εσωτερικό του καταστήματος είναι καθαρό και φιλόξενο, ένα πολύ ωραίο περιβάλλον. Η ψηλή ξανθιά κυρία που με εξυπηρέτησε ήταν ευχάριστη, χαμογελαστή και ομιλητική.

Χρυσός σε Ευρώ Επίπεδο Εξυπηρέτησης  - 4/5

2) Γνώση της Αγοράς
Κάναμε μια κακή αρχή, με την ξανθιά υπάλληλο να φλυαρεί, λέγοντας πράγματα όπως “υπάρχουν παιχνίδια μεγαλύτερα από εμάς “, όταν ρώτησα προς τα πού κατευθύνεται η τιμή του χρυσού. Μετά από λίγο όμως, μου περιέγραψε την εξέλιξη των τιμών του χρυσού σε όλο το 2013, με κάποια ακρίβεια , ανέφερε ακόμα και την κατάσταση στη Συρία ως ένα πιθανό οδηγό προς υψηλότερες τιμές σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποδεικνύοντας ότι ξέρει προφανώς πως λειτουργεί η αγορά αρκετά καλά.

Χρυσός σε Ευρώ Γνώση της Αγοράς - 4/5

3 ) Αξιοπιστία
Ακριβώς όπως είχα κάνει με τα άλλα καταστήματα στην περιοχή της Πατησίων, έδωσα μερικά χρυσά κοσμήματα, τέσσερα διαφορετικά κομμάτια στο σύνολο. Τα περισσότερα ήταν 14 καράτια, με ένα χρυσό σταυρό 18 καρατίων κρυμμένο ανάμεσα τους. Ο 18άρης χρυσός σταυρός ήταν χωρίς “χτύπημα” και θα μπορούσε να περάσει για 14άρι όταν το δει ένα ανεκπαίδευτο μάτι, αλλά θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμο ως χρυσός 18 καρατίων στους επαγγελματίες. Ανέφερε ξανά οτι πίστευα πως όλα τα κομμάτια ήταν 14 καρατίων. Η ψηλή ξανθιά υπάλληλος εξέτασε κάθε κομμάτι και μου απάντησε πως όλα τα κοσμήματα είναι 14 καρατίων. Τα κομμάτια δεν εξετάστηκαν με οξύ, όπως και σε όλα τα άλλα καταστήματα που είχα επισκεφτεί , έτσι το πλεονέκτημα της αμφιβολίας πρέπει να τους δοθεί, όπου είναι και ο λόγος που δεν τους βαθμολόγησα με μηδέν σε αυτή την κατηγορία. Ανεξάρτητα από αυτό το γεγονός όμως, ένας πελάτης της “Χρυσός σε ευρώ” στη θέση μου θα είχε πληρωθεί κατά περίπου 20% λιγότερα χρήματα για τα 18 καρατίων κομμάτια του.

Χρυσός σε Ευρώ Αξιοπιστία - 1/5

4 ) Προσφερόμενη τιμή
Εάν αγνοήσουμε το γεγονός ότι το 18 καρατίων κομμάτι μου αγοράστηκε ως 14 καρατίων, η τιμή που προσέφερε η “Χρυσός σε ευρώ” ήταν αρκετά αξιοπρεπής  και θα μπορούσε να περιγραφεί από μέτρια έως υψηλή. Αν και το γεγονός ότι ο 18 καρατίων σταυρός μου αγοράστηκε ως 14 καρατίων καταδεικνύει τη σημασία που έχει για τους πελάτες που πουλούν χρυσό και ασήμι, να παίρνουν μια προσφορά για τη συνολική αξία των κοσμημάτων τους, και όχι μόνο η τιμή ανά γραμμάριο, κατά τη σύγκριση των τιμών που προσφέρονται από διάφορα καταστήματα.

Χρυσός σε Ευρώ Προσφερόμενη τιμή - 4/5


Μια τελική βαθμολογία 13 στα 20 είναι γενικά καλή βαθμολογία για ένα κατάστημα χρυσού, που το κατατάσσει λίγο υψηλότερα από πολλούς αδύναμους ανταγωνιστές σε αυτήν την αγορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου